Ripple Koers

Ripple werd ooit bedacht om te zorgen dat het gemakkelijker werd om betalingen te doen via internet. Juist door snelheid waarmee gehandeld kan worden op het internet was men op zoek naar een digitale manier van betalen waarbij niet eerst langs allerlei instellingen zoals banken gegaan hoefde te worden. Hieruit kwam de digitale munt voort die nu bekendstaat als Ripple. Op die manier kan dus veel geld bespaard worden op kosten die normaal betaald moeten worden omdat de banken werkzaamheden verrichten. De ontstaansgeschiedenis is daardoor wel iets anders dan die van andere digitale munten en dit maakt het ook een echt alternatief.

Let op! Dit is geen financieel advies. Er zijn risico’s verbonden aan het investeren / kopen / verkopen van cryptocurrencies (waaronder Ripple).

Meer geaccepteerd

Juist doordat er een bepaalde denkwijze over online betalen achter zat is Ripple ook meer geaccepteerd geraakt dan andere cryptocurrencies. Het is immers zelfs zo dat verschillende financiële instellingen met Ripple zijn gaan werken om betalingen die online worden gedaan af te kunnen handelen. Vooral de simpele manier waarop het systeem werkt is voor hen een belangrijk punt. Onder deze instellingen zijn bijvoorbeeld vijftien van de vijftig banken die worden gezien als de grootste van de wereld, waardoor dus gezegd kan worden dat dit systeem ook door de banken ondersteund wordt. Deze wetenschap vormt een groot verschil ten opzichte van andere digitale vormen.

Koersen

Cryptocurrencies zijn al enige tijd een interessante belegging voor investeerders en volgens de kenners kan Ripple weleens de meest interessante van allemaal gaan worden. Dat is terug te voeren op het feit dat Ripple zo breed gedragen wordt, daardoor is het volgens de experts goed mogelijk dat de digitale munt niet snel zal terugzakken in waarde en dat de koers eerder juist zal blijven stijgen in waarde. Bovendien is de waarde nog altijd niet zo hoog als veel andere cryptocurrencies, wat het zeer gemakkelijk maakt om snel en goedkoop in te stappen als investeerder. Ook het gebruik is bovendien gemakkelijker daardoor.

Verhandel GRATIS €1000 aan crypto

Meld je nu aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week over de eerste €1000 euro aan crypto geen handelskosten!