Neo Koers

NEO heeft als cryptocurrency al een flinke ontwikkeling doorgemaakt, onder andere doordat het al enkele keren van naam is veranderd. Het is daardoor goed mogelijk dat de digitale munt bij sommigen bekend is onder een andere naam, zoals Ant of Onchain. De startup die zich bezighoudt met de ontwikkeling van NEO heet dan ook Onchain. Het is een Chinees bedrijf dat op basis van blockchaintechnologie een eigen digitale munt heeft ontwikkeld. Velen vinden dat NEO goed te vergelijken is met een andere blockchaintechnologie, namelijk Ethereum. Toch zijn er ook wel flink wat verschillen tussen de vormen aan te merken wanneer hier goed naar gekeken wordt.

Opener

Het grote verschil is dat NEO meer een bovengrondse cryptocurrency is, zoals velen dat omschrijven. Dit is onder andere terug te zien in de manier waarop met het programmeren wordt omgegaan. Waar veel digitale munten hun eigen protocol en programmeertaal hebben, daar is NEO functionerend te krijgen met elke denkbare programmeertaal. Daardoor is het ook veel gemakkelijker gemaakt om met deze digitale munt te handelen. Het trekt immers ook veel meer mensen die bezig zijn met programmeren wanneer de mogelijkheden toegankelijker zijn gemaakt voor iedereen. Daarmee kan gezorgd worden dat de digitale munt snel kan groeien.

Andere vormen


Belangrijk om te weten is dat NEO zich ook met andere vormen bezighoudt. Zo is er bijvoorbeeld een aandelenhandel op gang gekomen die zelfs ondersteund wordt door de overheid van China. Ook op het gebied van gas is NEO druk bezig, daardoor kan de munt die ook al makkelijk te ontwikkelen is, ook nog eens makkelijk voor allerlei zaken worden ingezet. Omdat NEO in tegenstelling tot andere cryptocurrencies ook heel makkelijk schaalbaar is zijn er bij veel kenners hoge verwachtingen ontstaan over de mogelijkheden in de toekomst. NEO is wel, net als andere digitale munten, inzetbaar op een anonieme manier.