Monero Koers

Sinds 2014 is de Monero op de markt als cryptocurrency. Sindsdien is de community van gebruikers en ontwikkelaars gestaag gegroeid tot de omvangrijke groep die het inmiddels geworden is. Een overeenkomst die de digitale munt heeft met andere varianten is natuurlijk dat anonimiteit een belangrijk onderdeel is. Wanneer iemand met deze munt transacties doet, dan hoeven er geen derden bij betrokken te worden voor het beheer en kan alles volledig anoniem worden afgehandeld door de kopende en verkopende partij. Toch zijn er ook wel enkele verschillen met andere varianten van digitale munten aan te wijzen wanneer het over de Monero gaat.

Geen verbanden


Er bestaan tussen verschillende cryptomunten verbanden omdat deze zijn afgeleid van de Bitcoin. Dat is voor Monero niet het geval, aangezien deze munt volledig voortkomt uit een eigen protocol. Dit protocol wordt ook wel CryptoNote genoemd en staat volledig los van alle andere systemen die er zijn. Daarmee kan ook de anonimiteit van de gebruikers worden gegarandeerd omdat dit ervoor zorgt dat de transacties nergens genoteerd blijven staan. Het transactieboek wordt voortdurend veranderd zodat de transacties niet te achterhalen zijn door anderen. Buiten de daadwerkelijke handeling is er dus geen informatie te vinden over wie er handelden en wat er verhandeld werd bij de transactie.


Alternatief voor andere munten


De belangrijkste belofte van Monero is dat het niet alleen een alternatief voor het bankensysteem, maar ook een alternatief voor andere cryptocurrencies wil zijn. Aan de ontwikkeling van het systeem van Monero wordt voortdurend gewerkt omdat op die wijze gezorgd kan worden dat het systeem anoniem en decentraal kan blijven. Deze zaken zijn immers nodig om er zeker van te kunnen blijven dat alles volledig anoniem blijft gebeuren. Monero is om die reden ook geen voortzetting of kopie van andere munten op de digitale markt, omdat dit uiteindelijk niet voldoende naar wens zou kunnen gaan werken.

lars
Bitcoins Koers