Litecoin Koers

Hoewel cryptocurrencies nog behoorlijk nieuw zijn, is het wel al zo dat er een tweede generatie aan digitale munten zich aan het ontwikkelen is. Eén van die nieuwe munten is de Litecoin, die als een verbetering van de cryptomunten van het eerste uur wordt gezien. Het kan dan ook gesteld worden dat de Litecoin op de Bitcoin is gebaseerd, maar de zwakke plekken sterk daarin zijn verbeterd. Voorbeelden zijn de manier waarop de Litecoins kunnen worden geproduceerd en hoe snel dit kan gaan. Het is immers zo dat het tempo en de hoeveelheid waarin Bitcoins komen voor veel mensen als ontoereikend op lange termijn wordt gezien.

Ander systeem


Dat er zoveel overeenkomsten zijn betekent niet dat er ook gesproken kan worden over twee dezelfde munten, dan zou Litecoin immers geen enkele toegevoegde waarde hebben. Het algoritme waarop Litecoins zijn gebaseerd is sterk anders dan dat van andere cryptocurrencies. Hier ligt ook de verklaring in voor het feit dat ze zoveel sneller geproduceerd en verhandeld kunnen worden door bezitters hiervan. Volgens velen is dit een groot voordeel omdat ze daardoor ook geschikter worden voor kleine betalingen en dus meer in het dagelijks gebruik kunnen gaan opduiken. Daarmee zou Litecoin een belangrijke stap zijn naar een nieuw systeem van betalen.

Lange adem

Litecoin heeft sinds de introductie in 2013 veel betekend voor de wereld van de cryptocurrency. Zo is er bijvoorbeeld flink in geïnvesteerd en hebben de munten ook een aardige waarde opgebouwd. Er zijn dan ook veel kenners die menen dat de munt op de lange termijn weleens de belangrijkste cryptomunt kan gaan worden en dat andere digitale munten ondergeschikt hieraan gaan worden of een andere rol in het systeem gaan krijgen. Steeds meer plekken op de wereld gaan ertoe over om Litecoins te accepteren en de lijst hiervan wordt bovendien ook voortdurend langer, zodat het steeds gebruikelijker lijkt te gaan worden.