Ethereum Koers

Ethereum staat ook wel bekend onder de naam Ether. Na Bitcoin is dit misschien de meest bekende cryptocurrency, maar er is wel een flink verschil tussen beide digitale munten. Ethereum kan dan ook niet zomaar als een vervanger voor de andere cryptocurrencies worden gezien, het heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Ethereum is een blockchain, wat betekent dat er de munten worden gebruikt onder een aantal vaste afspraken. Deze afspraken gaan bijvoorbeeld over het bezit van de munt, maar ze gaan bijvoorbeeld ook over de waarde van de cryptocurrency. Daardoor hoeven geen partijen zoals banken erbij betrokken te worden voor het beheer.

Let op! Dit is geen financieel advies. Er zijn risico’s verbonden aan het investeren / kopen / verkopen van cryptocurrencies (waaronder Ethereum).

Ethereum is anoniem

Een zeer belangrijk voordeel van Ethereum is dat het volledig anoniem is. Veel mensen die in Ethereum hebben geïnvesteerd hebben dit gedaan juist omdat dit een onderdeel is van de afspraken. Het is voor niemand te achterhalen wie precies de digitale munten bezit en hoeveel iemand ervan bezit. Het is echter niet zo dat de munt alleen maar voor een select gezelschap is, want wanneer een investeerder munten heeft gekocht kan deze er ook direct mee handelen. Dat gebeurt tegenwoordig steeds meer omdat steeds meer mensen niet meer afhankelijk willen zijn van banken sinds de financiële crisis om zich heen greep.

Ethereum is meer dan een munt

Het grote verschil tussen Ethereum en andere cryptocurrency is dat het veel meer is dan een munt alleen. Eigenlijk is Ether een soort financiële programmeertaal waarin niet alleen een munt, maar ook allerlei andere zaken zijn opgenomen. Door hiermee te werken is het dus zo dat veel zaken op een veel veiligere manier kunnen verlopen, denk bijvoorbeeld maar aan de voordelen die de anonimiteit met zich meebrengen. Het is voor veel zakelijke transacties een flinke stap vooruit gebleken ten opzichte van het oude systeem met de banken, omdat dit systeem steeds minder werd vertrouwd door veel partijen.

Verhandel GRATIS €1000 aan crypto

Meld je nu aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week over de eerste €1000 euro aan crypto geen handelskosten!