Dash Koers

Dash is een cryptocurrency die eenzelfde ontwikkeling doormaakt als andere cryptomunten. Dash moet gemined worden en op die manier kan een markt ontstaan zonder dat daarbij een partij betrokken is die voor het beheer zorgt. De cryptocurrency wordt via een p2p-netwerk verhandeld, hetgeen het mogelijk maakt om direct betalingen aan elkaar te doen. Voor het grote publiek is Dash waarschijnlijk nog iets minder bekend dan een aantal andere digitale munten, maar er is wel al heel veel mogelijk wanneer deze munt gebruikt wordt om betalingen te doen. De munt kan daardoor ook een interessante investering zijn omdat de munt nog moet groeien.


Altcoin


De andere naam voor Dash die wordt gebruikt is Altcoin, waardoor het mogelijk is dat de munt al wel bekend is bij sommigen. Het gebruik van blockchaintechnologie is erg belangrijk, dit komt doordat er gekozen is voor zogenaamde lichtere blokken. De transacties die met Dash gedaan worden kunnen daardoor sneller verlopen dan het geval is bij veel andere cryptocurrency. Voor Dash, of Altcoin is het ook beter mogelijk om de privacy van de gebruikers te beschermen door de lichtere blokken die worden gebruikt. Wie graag snelheid wil hebben van handelen kan dus goed met Dash overweg, dit wordt ook wel Instant Send genoemd.Jonge munt


Dash is een nog jonge munt wanneer dit vergeleken wordt met een aantal andere cryptocurrency, de eerste Dash werden namelijk in 2015 op de markt gebracht. De belangrijkste verschillen zijn te vinden in de manier waarop met de database van de cryptomunt wordt omgegaan. De database is meerdere malen gekopieerd en staat op meerdere plekken in de wereld, waardoor de nieuwe eigenaar eerst overal geregistreerd moet staan als eigenaar voordat de transactie ook echt kan plaatsvinden. Dash wordt daardoor dan ook gezien als een hele veilige munt, er kan veel moeilijker mee gesjoemeld of gechanteerd worden dan met veel andere betaalmiddelen het geval is.

lars
Bitcoins Koers