Econoom Steve Hanke Warns Salvadoran Bitcoin Adoptie zou kunnen . . . . . . instorten van de economie . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

De professor van toegepaste economie aan Johns Hopkins University , Steve Hanke , heeft onlangs kritiek Bitcoin adoptie plaatsvinden in El Salvador . Hanke denkt niet dat het een goed idee voor het Latijns-Amerikaanse land om Bitcoin te gebruiken als wettig betaalmiddel en zegt dat het zou kunnen volledig instorten van de economie… Steve Hanke wil Landen om Currency Boards aannemen In plaats van Graviteren naar Bitcoin Adoptie De Amerikaanse econoom Steve Hanke weet veel over valuta’s, zoals hij is het Cato Instituut senior fellow en directeur van de Vervloekte Valuta Project. Hanke was ook de senior econoom tijdens de regering van Reagan van 1981 tot 1982. De econoom is kritisch over het centrale bankieren en merkte in 2018 op dat de wereld er minder van kon gebruiken. Op dat moment, Hanke benadrukte tien landen die lijden aan hyperinflatie en de econoom stelde voor dat de landen ofwel de Amerikaanse dollar of het creëren van een currency board. Countries that world currency boards have delivered lagere inflatiecijfers, kleinere begrotingstekorten, lagere schuldniveaus ten opzichte van het bruto binnenlands product, minder bankencrises, en hogere reële groeipercentages dan vergelijkbare landen die centrale banken in dienst hebben genomen, zei Hanke op dat moment. Snel vooruit naar drie jaar later, Hanke is nu bespreken Bitcoin (BTC) en de implicaties van wijdverbreide adoptie. Hanke is geen fan van Bitcoin en heeft dit feit bij tal van gelegenheden vermeld. Dit afgelopen april, Hanke tweette: Bitcoin stieren haten om de gebreken van Bitcoin te bespreken. Cryptocurrencies zijn de toekomst van geld. Bitcoin is niet .. De econoom ook gedeeld een artikel dat hij schreef , die het gebruik van currency boards over Bitcoin benadrukt . In het artikel, Hanke praat over de monetaire luminaire Milton Friedman en Hanke zei ook dat hij gelooft dat Bitcoin komt met een fundamentele waarde van nul… Hanke is opnieuw aanvallen Bitcoin na erachter te komen dat El Salvador Bitcoin zou gebruiken als wettig betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse land. Hanke denkt dat landen als China of Rusland El Salvador kunnen gebruiken om geld te verdienen en USD uit de vergelijking te halen. Het heeft het potentieel om de economie volledig in te storten omdat alle dollars in El Salvador kunnen worden gestofzuigd, en er zou geen geld in het land. Ze hebben geen binnenlandse valuta. U gaat niet betalen voor uw taxirit met een Bitcoin. Het is belachelijk […] Je hebt 70% van de mensen in El Salvador hebben niet eens bankrekeningen, Hanke benadrukt tijdens een interview met Kitco Hanke vervolgde: Het grote probleem met crypto’s, in het algemeen, is dat je ze niet kunt omzetten in echte echte wettig betaalmiddel dat bruikbare goedkoop, en snel. U kunt Bitcoin , bijvoorbeeld , goedkoop en gemakkelijk omzetten in Amerikaanse dollars . Nigeria zou El Salvador niet moeten volgen… zegt Hanke… na de economen… verklaringen met Kitco… David Lin… Hanke deelde ook een artikel op Twitter… geschreven door Bitcoin.com………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Het artikel legt uit hoe de Centrale Bank van Nigeria (CBN) is het bespreken van het land het gebruik van een digitale valuta door het jaar einde. Hanke hield niet van deze beoordeling van de CBN en zei als het was als El Salvador het idee, het zou waarschijnlijk leiden tot ruïne. Hanke tweette: Als Nigeria… plannen voor een digitale valuta is iets als El Salvador… Bitcoin plan, het zal FAIL. In plaats van met gekke ideeën te spelen, moet Nigeria een in USD luidende Currency Board oprichten, zoals het tussen 1913 en 1959 had. Zimbabwaanse fintech advocaat en crypto voorstander Prosper Mwedzi reageerde op Hanke Hanke heeft alleen een hamer (USD Currency Board) dus voor hem, alles lijkt op een spijker, een ander individu schreef. Bitcoin heeft geen dergelijke beperkingen en zal houden het redden van zwakke economieën, de persoon toegevoegd.