Bank of Uganda lanceert Regelgeving Sandbox Framework Een Fintech Firm is al goedgekeurd

De Bank of Uganda (BOU) heeft de lancering aangekondigd van een regelgevende zandbak waarmee fintech start-ups hun innovatieve financiële oplossingen kunnen testen in een gecontroleerde omgeving. Eén bedrijf, M/S Wave Transfer Limited, heeft al toestemming gekregen om zijn snelle respons (QR) technologie te testen onder deze sandbox regeling. BOU lanceert Regelgeving Sandbox voor Fintech In haar verklaring op 15 juni, zegt het BOU dat het nu meer bedrijven uitnodigt om hun financiële innovaties te ontwikkelen en te testen binnen dit kader. Ondertussen breidt de BOU-verklaring ook uit over de reden waarom de centrale bank ervoor heeft gekozen om de zandbak te lanceren. De verklaring legt uit: Het regelgevingskader voor Sandbox zal de innovatie van financiële diensten bevorderen, kapitaal en financiering voor fintech-bedrijven aantrekken en gezamenlijke leermogelijkheden bieden voor de innovatoren en regelgevers. Dit zal naar verwachting de invoering van elektronische betalingen, digitale financiële diensten en financiële integratie in het algemeen bevorderen. Ondertussen zal het BOU volgens een wettelijk instrument van de Oegandese overheid op 5 maart 2021 een passende en juiste test uitvoeren op elke belangrijke aandeelhouder, directeur of beheerder van de aanvrager.Bovendien zal de centrale bank ook bepalen of een aanvrager voldoet aan de criteria en minimumeisen voor de exploitatie van een zandbak.Bovendien zal een aantal van de bepalende factoren die het BOU zal overwegen zijn of de innovatie echt is of dat de zandbak voordelen en waarborgen voor de consument heeft. De centrale bank zal ook rekening houden met de zandbakken gereed voor testen en de geschiktheid van het uitstapplan. In de tussentijd, het juridische document zegt fintech start-ups die willen worden opgenomen in de regelgeving sandbox kader zal moeten betalen een applicatie vergoeding van ongeveer $290 (een miljoen Oegandese shilling).