Marktupdate: Bitcoin stijgt meer dan $ 16.000, RSI-niveaus worden opgewarmd, prijs wordt ingetrokken voor een nieuwe poging

Digitale valutamarkten hebben deze week behoorlijke winsten gekend, aangezien de algehele marktwaardering van alle 7.000+ crypto-activa boven de grens van $ 446 miljard zweeft. Handelaren zagen donderdag voor het eerst sinds 2018 ook de prijs van bitcoin boven de $ 16k-zone stijgen.

Bitcoin en een aantal andere crypto-activa zijn op donderdag 12 november 2020 in prijs gestegen in noordelijke richting. Op het moment van publicatie is de gehele crypto-economie meer dan 2% gestegen en wordt vandaag gewaardeerd op $ 446 miljard.
Tijdens de handelssessies in de vroege ochtend op donderdag bereikte bitcoin (BTC) een hoogste punt van $ 16.177 op Bitstamp. De laatste keer dat de prijs van bitcoin in dit bereik lag, was op 6 januari 2018. De prijs van BTC is ingetrokken sinds het het hoogste niveau van 2020 bereikte.

De BTC / USD-grafiek op Bitstamp laat zien dat BTC tijdens de vroege ochtendhandelssessies een hoogste punt van $ 16.177 bereikte.

Crypto-analist Willy Woo gaf op 11 november aan dat de relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin begint op te warmen. Terwijl hij een grafiek op Twitter liet zien, tweette Woo: “Groene cirkel geeft aan waar we ons bevinden in deze macrocyclus. Start van de belangrijkste bull-run (voor het geval het nog niet duidelijk is). De relatieve sterkte-index van BTC is net aan het opwarmen. Rode verticals zijn de halveringen en zorgen voor de bullish supply shock-impuls. ”

Grafiek door @Woonomic.

Bitcoin (BTC) is year-to-date meer dan 80,98% gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en gedurende de afgelopen 90 dagen is het actief met 35% gestegen ten opzichte van de USD. 30-dagen grafieken laten zien dat BTC de afgelopen vier weken ook meer dan 39% heeft gewonnen.
Sommige traders denken dat de tweede ronde van Covid-19-uitbraken de prijs richting retracement kan duwen. De cryptohandelaar @Chase_nl legde zijn voorspelling op 11 november uit aan zijn 18.000 Twitter-volgers. “Terwijl euforie CT (crypto Twitter) overspoelt, overspoelt de tweede golf van Covid de wereld”, tweette Chase. “Zal de interventie van de Fed alles draaiende houden? Waarschijnlijk. Maar pandemie + wekelijkse weerstand = risico voor mij verkleinen. Zoals gezegd heb ik een spot bitcoin verkocht voor $ 15750. Vandaag, wat ETH voor $ 472, ”voegde de handelaar toe.
In een onderzoeksnota van Messari laat het bedrijf zien dat bitcoin (BTC) dit jaar beter heeft gepresteerd dan goud, aandelen, contanten en obligaties wat betreft risicogecorrigeerde rendementen. Messari maakte gebruik van de ‘Bitcoin Sharpe Ratio’ om de prestaties van de cryptovaluta te inspecteren.
Als BTC consolideert boven de $ 16k, verwachten sommige handelaren een “echte crash” na dat punt in de tijd. “Oké, het nieuwe gameplan is dat we een uitgebreide opwaartse hak gaan uitvoeren die ltf-handelaren rekt”, legde de cryptohandelaar @Lomahcrypto uit op Twitter. “Duw het voorbij de algemene consensus bullish target, zeg maar $ 16.400-16.700, dan hebben we onze eerste echte crash die iedereen herinnert aan de destructieve aard van BTC, zelfs in een bullmarkt.”

Op het moment van publicatie probeert bitcoin (BTC) nog steeds de regio van $ 16.000 te overtreffen en wordt de afgelopen twee uur verhandeld in het bereik van $ 15.750 tot $ 15.950.
Ethereum (ETH) ruilt voor $ 461 per eenheid, terwijl bitcoin cash (BCH) op het moment van schrijven voor $ 257 handelt. De BCH-gemeenschap verwacht op 15 november 2020 over drie dagen een afsplitsing.
Om 09:05 uur (EST) sprong de prijs van Bitcoin (BTC) weer over de $ 16k-handle en het crypto-actief wordt momenteel verhandeld voor $ 16.070 per eenheid.

De post-marktupdate: Bitcoin stijgt meer dan $ 16K, RSI-niveaus worden opgewarmd, prijs wordt ingetrokken voor een andere poging verscheen voor het eerst op Bitcoin News.