Een nieuwe Bitcoin-mijnpool beweert dat het tools heeft om blockchain-transacties te censureren

Een blockchain- en technologiebedrijf beweert dat zijn nieuwe bitcoin-mijnpool is ingebed met tools waarmee de pool transacties kan censureren in de blokken die ze minen. Volgens een verklaring van de DMG, het moederbedrijf van de Blockseer-mijnbouwpool, stelt deze mogelijkheid de laatste in staat om de nalevingsvereisten van het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van de Amerikaanse overheid te ‘overtreffen’.
Het vermogen van de mining pool om transacties te filteren of te censureren betekent dat ‘high-risk wallets niet worden opgenomen in de geplaatste blokken van Blockseer’. In een verklaring zegt DMG over de doorbraak van het bedrijf: “ Alle gebruikers van de Blockseer-pool moeten voldoen aan Know Your Customer (KYC) -protocollen. ” De verklaring voegt eraan toe:
Blokken die door de pool van Blockseer op de Bitcoin-blockchain zijn geplaatst, bevatten alleen gefilterde transacties met behulp van de labelgegevens van Blockseer en Walletscore, samen met geverifieerde bronnen zoals de OFAC-zwarte lijst voor crypto in de Verenigde Staten.
Bovendien beweert DMG dat de pool van Blockseer “ de bitcoin-blockchain verder kan decentraliseren, waardoor de balans van de hash-snelheid wordt aangepast aan Noord-Amerika, waar meer Bitcoin-knooppunten actief zijn. ”

Anderen zien echter de nieuwe mijnbouwpool van Blockseer, die het resultaat is van een tweejarige inspanning van DMG, als een bedreiging voor bitcoin. Bitcoin-transacties zijn censuurbestendig, terwijl het blockchain-netwerk gedecentraliseerd is. Daarom, wanneer gecentraliseerde entiteiten het recht behouden om bepaalde transacties te weigeren, voorspelt dit niet veel voor de toekomst van bitcoin.
Anderen vrezen dat als de nieuwe mijnbouwpool van Blockseer succesvol blijkt te zijn, de meeste mijnwerkers in de toekomst gedwongen zullen worden om dezelfde transactiefiltering in te schakelen. Op het moment van publicatie is de pool van Blockseer niet vertegenwoordigd in de 15 miningpools die hasj naar de BTC-keten wijzen.

Het bericht Een nieuwe Bitcoin-mijnpool beweert dat het tools heeft om blockchain-transacties te censureren, verscheen voor het eerst op Bitcoin News.