Grote Chinese bank verkoopt obligaties ter waarde van $ 3 miljard voor Bitcoin

China Construction Bank, een van de “grote vier” banken in China, verkoopt $ 3 miljard aan obligaties die kunnen worden betaald met bitcoin. De obligaties zullen worden genoteerd op een gereguleerde Maleisische beurs voor digitale activa.
De in Beijing gevestigde China Construction Bank (CCB) verkoopt voor $ 3 miljard aan obligaties voor bitcoin en Amerikaanse dollars via zijn eenheid in Maleisië, meldde de South China Morning Post woensdag. Dit is de eerste digitale beveiliging die is uitgegeven door een Chinese bank op een blockchain, aldus de publicatie:
De deal stelt investeerders ook in staat om de digitale certificaten van deze China Construction Bank te verhandelen met bitcoin op Fusang Exchange, een digitale beurs met een vergunning van de financiële toezichthouder in Labuan, Maleisië.

“Het effect zou elke drie maanden worden doorgeschoven en de rente op jaarbasis van Libor plus 50 basispunten of ongeveer 0,75% betalen”, aldus de publicatie, eraan toevoegend dat de handel vrijdag begint.

De post van grote Chinese bank die obligaties verkoopt ter waarde van $ 3 miljard voor Bitcoin verscheen voor het eerst op Bitcoin News.

lars