Sharktron Defi Project Devs Exit Scam: Tron Foundation zegt dat een deel van de ontbrekende fondsen nu bevroren is

Ontwikkelaars van het Sharktron defi-project zijn opgelicht met rapporten die suggereren dat TRX-tokens ter waarde van maximaal $ 10 miljoen ontbreken. De Tron Foundation heeft de diefstal bevestigd, maar deelt de houders van Sharktron-tokens snel mee dat een deel van het ontbrekende geld is bevroren. De exit-scam komt een paar weken nadat de Sharktron-ontwikkelaars een persbericht hebben uitgegeven waarin ze investeerders uitnodigen om het token te kopen.
Binance bevriest een deel van het gestolen geld
De Tron Foundation van Justin Sun, schijnbaar gretig om voorbij dit evenement te komen, heeft echter op Twitter gereageerd. De verklaring, die niet de waarde van de gestolen fondsen vermeldt, zegt:
Met betrekking tot het haaienincident hebben we contact opgenomen met Binance en hebben we samengewerkt om het geld en de mensen hierachter op te sporen. Een deel van het geld is bevroren op Binance. Als u in dit geval een slachtoffer was, dien dan een politierapport in en werk samen met de politie om herstel te zoeken. We zullen ook met alle uitwisselingen samenwerken om de rest van de fondsen te volgen en de belangen van de Tron-gemeenschappen te beschermen.
Sharktron, dat in oktober een persbericht publiceerde over het gedecentraliseerde financieringsproject (defi), beweert dat de hoofdtaak van het project is om een ​​volledige platformautonomie te creëren met een geleidelijke overgang naar zelfbeheer door leden van de gemeenschap.
Kort na de persverklaring begonnen gebruikers op Twitter echter de beweringen van het Defi-project over hoge opbrengsten in zeer korte tijd in twijfel te trekken. Sommigen begonnen met het maken van de beschuldigingen van zwendel nadat tokenhouders problemen hadden gemeld bij het openen van de Sharktron-website.
Rode vlaggen genegeerd
Volgens een rapport hebben Twitter-gebruikers Sun herhaaldelijk gewaarschuwd voor de frauduleuze aard van het Sharktron-project. Het rapport zegt echter dat Sun “de rode vlaggen negeerde”. Het Sharktron-protocol staat vermeld op een andere Sun-creatie, de Justswap decentralized exchange (DEXs).
Bovendien stelt het rapport dat ondanks de toenemende zorgen en klachten, het Justswap-platform nog steeds zijn goedkeuring gaf aan het Sharktron-project door het op de witte lijst te zetten.

Ondertussen reageerden sommige Twitter-gebruikers op de tweet van de Tron Foundation door te vragen om een ​​eerlijk vergoedingsproces. Een Twitter-gebruiker genaamd Brindan SC schrijft:
Ik verlies 357500 TRX … Wijs alstublieft bevroren tegoeden toe aan alle investeerders als een percentage van hun investering …
In oktober kondigde de Tron Foundation aan dat het TRX-houders zal terugbetalen die geen toegang hebben tot hun tokens op de Okex crypto-uitwisseling. Het valt nog te bezien of de stichting hetzelfde compensatieplan gaat herhalen na de exit-scam van Sharktron.

In de tussentijd zijn andere Twitter-gebruikers van mening dat Sun en zijn Tron Foundation mogelijk medeplichtig zijn aan deze zwendel, net zoals hij werd beschuldigd van andere zwendel.

Het bericht Sharktron Defi Project Devs Exit Scam: Tron Foundation Says Part of Missing Funds Now Frozen verscheen voor het eerst op Bitcoin News.

lars