Bitcoin-bedrijven aan het herstellen: rapport toont aan dat 57% van Crypto-executives verwacht dat de industrie zal versnellen, bedrijven nemen aan

Digital Currency Group (DCG) heeft onlangs het ‘State of Crypto 2020’-rapport van het bedrijf gepubliceerd, dat meer dan 150 cryptobedrijven in portefeuille ondervraagt. Volgens de studie gelooft 75% van de respondenten dat de waarde van hun bedrijf dit jaar is gegroeid, terwijl 50% van de startups beter presteerde dan de projecties voor het begin van het jaar.
De toestand van de cryptocurrency-industrie groeit volgens het laatste rapport van Digital Currency Group (DCG). De studie ondervroeg meer dan 150 leidinggevenden van DCG-portefeuillebedrijven om ‘het sentiment te kwantificeren en een kwalitatieve analyse te geven van operationele trends in de cryptogemeenschap’.
Een van de grootste obstakels voor deze bedrijven was de uitbraak van het coronavirus, maar veel bedrijven hebben zich hersteld van de Covid-19-crisis. Toch waren Covid-19 en werken op afstand de belangrijkste zakelijke uitdaging in 2020, opgetekend door 23% van de respondenten. Andere kwesties die werden overwogen waren vertragingen bij derden (21%), fondsenwerving (19%) en technische obstakels (13%).

In tegenstelling tot 2018 en 2019 stijgen de banen in de cryptowereld nu DCG opmerkt dat 66% van zijn portefeuillebedrijven dit jaar een groei in personeelsbestand meldde. Ondanks de onzekerheid over Covid-19 zei ongeveer 35% van de deelnemers dat ze van plan zijn dit jaar meer mensen aan te nemen.

Een van de grootste uitdagingen in de cryptocurrency-industrie op dit moment, naast Covid-19, is naleving van de regelgeving. Uit het DCG-onderzoek blijkt dat 51% van de respondenten in de enquête zei dat naleving en regelgeving de grootste zorg is. Ongeveer 22% van de leidinggevenden wijst op beveiligingsproblemen zoals diefstal, hacks en oplichting.
Op de vraag wat de meest optimistische ontwikkeling van de crypto-industrie was in 2020, zei 39% dat deze voortkwam uit gedecentraliseerde financiële (defi) groei. 21% zei dat de veerkracht van bitcoin (BTC) een bonus was en 15% keek naar de sterke stijging van de stablecoin in 2020. 10% van de deelnemers aan de DCG-enquête kijkt ernaar uit om ‘Big Tech’ mee te doen aan de crypto-strijd.

De 150 managers van het portefeuillebedrijf werd ook gevraagd of ze denken dat Ethereum kan opschalen voordat concurrerende blockchains zijn defi-voorsprong kunnen inhalen. 51% gelooft dat Ethereum eerst zal schalen, 25% geeft aan dat het niet eerst zal schalen, en 24% zei dat ze “onzeker” waren.
In de enquête van DCG werd de respondenten vervolgens gevraagd of ze denken dat de crypto-industrie vanaf hier zal ‘versnellen’, ‘stabiel’ of ‘langzaam’ gaan. 57% gelooft van harte dat de crypto-industrie zal versnellen, terwijl 40% gestage actie voor ogen heeft.
Ondertussen dacht slechts 3% van de ondervraagde personen dat de industrie vanaf hier zou vertragen. De respondenten stellen ook consolidatie van subsectoren voor en de grootste verwachte consolidatie zouden uitwisselingsplatforms zijn.
Vanaf hier denken crypto-managers dat de consolidatie zal voortkomen uit respectievelijk portemonnee- en bewaaroplossingen, handelshulpmiddelen en betalingen.

Een gebeurtenis die de industrie verder zou stimuleren, zou een beursintroductie (IPO) zijn van een groot in de VS gevestigd cryptobedrijf dat de meeste respondenten opmerkten. “We kijken naar 2020 met een hernieuwd gevoel van kansen”, benadrukte het DCG-rapport.
“2020 is gevuld met het onverwachte, verdrietige en normverpletterende – maar het bood onze ruimte die ‘ondersteunende’ kans waarvan we dachten dat het erop voorbereid was, en dat heeft het ook opgeleverd,” concludeerde de studie van DCG. “Een gebeurtenis die definitief het einde van een branche in de schaduw zou betekenen, is dat mensen enthousiast worden gemaakt: 95% van onze enquêterespondenten zei dat een grote Amerikaanse IPO een positieve ontwikkeling zou zijn.”
Bovendien werd de ondervraagde leidinggevenden ook gevraagd wat zij dachten dat de prijs van BTC over 6 tot 12 maanden zou zijn. 48% zei $ 10k tot $ 15k, 22% zei $ 15k tot $ 20k, 21% de prijs zal $ 21k + overschrijden, 8% denkt dat het tussen $ 5k en $ 10k zal zijn, en slechts 1% gaat ervan uit dat de prijs zal zijn minder dan $ 5.000 per munt.

De post Bitcoin Businesses on the Mend: Report toont aan dat 57% van Crypto Execs verwacht dat de industrie zal versnellen, bedrijven zijn aan het inhuren verscheen als eerste op Bitcoin News.

lars