8 landen die worden geteisterd door ongebreidelde inflatie Zie Bitcoin-prijzen de hoogste punten ooit raken

De prijs van bitcoin bereikte nieuwe hoogtepunten in 2020 en een aantal supporters is optimistisch dat de waarde van de cryptovaluta hoger zal stijgen. Naast de hoge bitcoinprijs van dit jaar, hebben ongeveer acht verschillende landen bitcoin touch all-time highs (ATH) in hun lokale valuta gezien. De bitcoin ATH’s in deze landen laten zien hoe ongebreidelde inflatie deze valuta’s het afgelopen jaar enorm heeft geteisterd.
2020 was een moeilijk jaar wat de wereldeconomie betreft, en de reacties van de natiestaat op het coronavirus maakten de zaken een stuk erger. Cryptocurrency-markten daalden halverwege maart aanzienlijk na de ‘Black Thursday’-marktroutine, maar zijn sindsdien op grote schaal teruggekomen.
De prijs van bitcoin (BTC) is bijvoorbeeld meer dan 261% gestegen sinds de waarde daalde tot $ 3.600 op 12 maart 2020. BTC bereikte een hoogtepunt in 2020 op 21 oktober en bereikte $ 13.184 per munt op woensdagavond.
BTC ziet prijshoogtes ooit in Brazilië, Turkije, Argentinië, Soedan, Angola, Venezuela, Pakistan en Zambia.
In acht landen waar de inflatie hoogtij viert, heeft de prijs van BTC echter de eerdere ATH’s van de lokale valuta overtroffen. Bitcoin-voorstander Alistair Milne besprak het onderwerp op Twitter toen hij tweette:
Landen waar bitcoin een nieuwe ATH heeft bereikt in hun lokale valuta; Brazilië – pop. 209 miljoen, Turkije – pop. 82m, Argentinië – pop. 44,5 m, Soedan – pop. 41m, Angola – pop. 30m, Venezuela – pop. 29m, Zambia – pop. 17m. Binnenkort: Rusland, Colombia … dan alle andere fiat-valuta’s.
Als we op 22 oktober naar de wisselkoersen voor al deze landen kijken, zien we dat BTC nieuwe prijshoogtes heeft bereikt. News.bitcoin.com heeft in mei 2019 een aantal van dezelfde landen beoordeeld en destijds zagen plaatsen als Argentinië, Venezuela, Zuid-Soedan en Turkije alle BTC-prijshoogtes ooit. In dat rapport kostte het 52.507 Turkse lira om een ​​enkele bitcoin in het land te kopen.

In USD-termen handelde Bitcoin (BTC) op 28 mei 2019 voor $ 8.800 op wereldwijde spotmarkten. Vandaag, op 22 oktober 2020, is dat een ander verhaal, aangezien de prijs van één bitcoin 103.775 Turkse lira is. Deze prijsstijgingen voor bitcoin zijn over de hele linie te zien in alle acht bovengenoemde landen.

Eerder deze maand schreef de cryptocurrency-columnist Jason Deane ook een uitgebreid redactioneel commentaar over deze landen, waarin hij de hoogste prijs ooit had bereikt. Deane ontdekte dat al deze landen nieuwe recordhoogtes boekten wat betreft de prijs van BTC.
Door het onderzoek van Deane moest hij uren studeren en vroeg hij zich af hoe lang het zou duren voordat sterkere valuta’s hun voorbeeld beginnen te volgen.
Het rapport van de auteur eindigde met:

De nieuwe prijshoogtes in Brazilië, Turkije, Argentinië, Zuid-Soedan, Angola, Venezuela, Pakistan en Zambia geven duidelijk aan dat bitcoin en cryptocurrencies iets heel anders betekenen voor gebruikers in landen die te kampen hebben met ernstige economische problemen.
Op het moment van drukken zweeft de prijs van bitcoin (BTC) net onder de $ 13k-zone en moet de prijs boven de $ 13.796 per munt stijgen om de ATH van 2019 op 26 juni te overtreffen.

De post 8 landen die getroffen worden door ongebreidelde inflatie Zie Bitcoin-prijzen Touch All-Time Highs verscheen voor het eerst op Bitcoin News.

lars