‘Bitcoin is niet langer optioneel’ – wat investeerders zeggen over de lancering van cryptodiensten door Paypal

De lancering van cryptocurrency-services door PayPal heeft crypto-investeerders veel om over na te denken. Hoewel veel crypto-gebruikers het nieuws als extreem optimistisch beschouwen, wijzen sommigen erop dat bitcoin-investeerders zich bewust moeten zijn van verschillende punten van zorg.
‘Elke grote bank heeft een vergadering over hoe ze Bitcoin kunnen ondersteunen’
Het nieuws dat Paypal een service lanceert waarmee klanten rechtstreeks vanuit hun Paypal-accounts cryptocurrencies kunnen kopen, vasthouden en verkopen, heeft veel discussie op gang gebracht binnen de crypto-industrie. Gebruikers kunnen ook betalen voor goederen en diensten bij 26 miljoen winkels die Paypal accepteren als een vorm van betaling met de cryptocurrencies in hun Paypal-accounts.
De crypto-industrie heeft het nieuws grotendeels als extreem bullish beschouwd en de prijs van bitcoin boven de $ 13.000 gebracht. Virgin Galactic-voorzitter Chamath Palihapitiya tweette in reactie op het Paypal-nieuws woensdag:
Na het nieuws van Paypal heeft elke grote bank een vergadering over hoe ze bitcoin kunnen ondersteunen. Het is niet langer optioneel.
Regelgeving in de VS staat banken toe om cryptocurrency-diensten aan te bieden. Het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency (OCC) heeft al bevestigd dat het federale banken is toegestaan ​​om cryptocurrency-bewaringsdiensten aan te bieden.
Messari-oprichter Ryan Selkis twitterde: “Eindelijk. Paypal doet mee aan de bitcoin space race … 346 miljoen gebruikers … 26 miljoen handelaars … 20e grootste ‘bank’ door stortingen. Tussen hen, Square en Grayscale, is het veilig om aan te nemen dat alle resterende BTC zal worden opgezogen door openbare bedrijven. ” Onlangs kondigde Square Inc. aan dat het 1% van de totale activa van het bedrijf in bitcoin had gestopt, ter waarde van ongeveer $ 50 miljoen. Grayscale Investments heeft bitcoin opgeschept en $ 1 miljard aan zijn cryptoproducten toegevoegd in het derde kwartaal.
Twitter-gebruiker Vijay Boyapati meende: “ Het ontging Paypal niet dat Square een zeer groot deel van zijn winst maakte, waardoor gebruikers in bitcoin konden handelen. Steeds meer financiële instellingen en betalingsverwerkers komen hier snel achter. De fiat-opritten worden snel groter. ”
Gebruikers kunnen Crypto niet uit Paypal overzetten
Sommige mensen maken zich zorgen over het beleid van Paypal om gebruikers te verbieden cryptocurrencies van of naar het platform over te dragen. Het bedrijf detailleerde:
Momenteel kunt u alleen de cryptocurrencies die u op Paypal koopt, in uw account houden. Bovendien kan de crypto in uw account niet worden overgedragen naar andere accounts op of buiten Paypal … U bezit de crypto die u koopt op Paypal, maar u krijgt geen privésleutel.
Twitter-afhandelaar “Plan B”, bekend om zijn stock-to-flow bitcoin-prijsvoorspellingsmodel, schreef: “Crypto in (het Paypal) -account kan niet worden overgedragen naar andere accounts op of buiten Paypal. Dus dit is allemaal een grote Paypal-burger, alleen vermeldingen in een centrale Paypal-database, niets met bitcoin te maken. ”
Advocaat Jake Chervinsky waarschuwde op dezelfde manier: “Kijk, ik begrijp de verleiding om gewoon opgewonden te zijn over Paypal en negeer het feit dat ze overschrijvingen naar andere rekeningen en opnames naar zelfbewaring verbieden. Maar als u uw eigen sleutels niet kunt hebben, is het dan zelfs bitcoin? Hoeveel zullen we opofferen in de naam van ‘nummer omhoog?’ ”
Twitter-gebruiker Hope Freiheit was niet onder de indruk van de aankondiging van Paypal en verklaarde: “ Ze zullen gebruikers niet eens toestaan ​​de bitcoin die ze kopen op te nemen – het is slechts een gesloten platform voor speculatie, waarschijnlijk waarbij de gebruikers een arm en een been met vergoedingen moeten betalen. Bitcoin heeft geen Paypal nodig. ”

Crypto-uitgaven zijn een belastbaar evenement
Sommige mensen vroegen zich af wat de fiscale implicaties zijn van het uitgeven van cryptocurrencies via hun Paypal-accounts. “Cryptocurrencies zoals bitcoin worden behandeld als eigendom volgens de IRS-regels. Dit betekent dat elke keer dat je cryptocurrency verkoopt, ruilt of weggooit om iets te kopen, er een belastbare gebeurtenis is, ‘schreef Shehan Chandrasekera van Cointracker. Onder verwijzing naar het feit dat Paypal verklaarde dat gebruikers “in staat zullen zijn om hun geselecteerde cryptocurrency-saldo onmiddellijk om te zetten in fiat-valuta, met zekerheid van waarde en zonder oplopende kosten”, legde hij uit:
Dit betekent dat elke keer dat gebruikers een goed of dienst bij een handelaar kopen, Paypal de cryptocurrency automatisch omzet in fiat, waardoor een belastbare verplichting voor de consument ontstaat.

De post ‘Bitcoin is niet langer optioneel’ – Wat investeerders zeggen over de lancering van Crypto Services door Paypal verscheen voor het eerst op Bitcoin News.

lars