De oprichter van Yearn Finance geeft sociale actoren de schuld van hun rol in de EMN-tokenhack

Andre Cronje, oprichter van Yearn Finance, suggereert dat hij de economische exploitatie van het Eminence (EMN) -project niet verkeerd heeft aangepakt, waarvan hij beweert dat het goed functioneert. Hij beschuldigt bepaalde sociale actoren ervan een verhaal rond EMN te hebben gemaakt waardoor rationele actoren op het token zijn gesprongen. De opmerkingen van Cronje volgen op berichten dat een groep defi-communityleden van plan is de slimme contractbouwer aan te klagen die volgens hen schuldig is aan de EMN-token-hack van $ 15 miljoen.
Cronje zegt dat hij niet onfeilbaar is
In een bericht op Medium vertelt Cronje, die heeft gezworen zijn Twitter-account niet te gebruiken, over zijn rol en de reis die volgens hem zowel mislukkingen als successen heeft gekend. In wat lijkt op een poging om zichzelf vrij te pleiten, schrijft Cronje:
“Ik heb het vaker fout gehad dan dat ik gelijk had, ik heb vaker gefaald dan dat ik ben geslaagd. Ik heb conceptuele ideeën gehad die in de praktijk faalden. Ik bouw niet om een ​​nummer omhoog te laten gaan. ” Cronje lijkt te betreuren over de betrokkenheid van speculanten en hoe dit afleidt van de hoofddoelstellingen van het bouwen van nuttige tools.
De oprichter van Yearn beweert vervolgens dat Defi-tokens niet hetzelfde zijn als aandelen. Hij zegt dat hoewel “mensen ze behandelen als aandelen, in Defi tokens een coördinatiemechanisme zijn.” Hij zegt dat het bezit van tokens een signaal moet zijn dat iemand “een bijdrager wil worden en geen omstander”.
Speculanten die Defi ruïneren
Ondertussen verduidelijkt Cronje ook dat het schijnbare onderscheid tussen een team (devs) en de gemeenschap, waarvan hij zegt dat het de bron van wrijving is, niet zou moeten bestaan.
“Er is geen scheiding, ze zijn één en dezelfde”, legt Cronje uit die nu zegt dat hij Yearn niet heeft gemaakt.
De oprichter van Yearn richt zich vervolgens kort op het mislukte EMN-token waarvan hij zegt dat de code “functioneerde zoals ontworpen”.
Cronje verdedigt zich verder en legt uit:
“De contracten doorliepen mijn normale testcycli en bevonden zich in fase 5, alleen al op die dag had ik ~ 2 verschillende versies geïmplementeerd. LBI werkt zoals bedoeld, het is nog steeds, en ik gebruik het nog steeds om een ​​realistisch voorbeeld te maken van hoe dergelijke sjablonen werken. ”
In plaats daarvan geeft de oprichter van Yearn mensen de schuld die prijs verwarren met functionaliteit. Hij wijst naar LBI als het perfecte voorbeeld waar “mensen het van Uniswap kochten en de prijs opdreven, iets wat een rationele actor die begreep hoe het systeem werkte, nooit had mogen doen.”

Liquidity Income (LBI) is het nieuwste experiment van Cronje dat op 13 oktober werd uitgerold als een ‘onvoltooid product bedoeld voor onderzoeksdoeleinden’.
Ondanks de waarschuwingen en het feit dat Cronje geen Twitter-account gebruikte om het nieuwste experiment aan te kondigen, hebben gebruikers nog steeds ETH gestort in dit niet-gecontroleerde contract. Op deze basis probeert Cronje zichzelf vrij te pleiten van de acties van irrationele acteurs, hoewel hij toegeeft dat hij ‘naïef’ was.
Balanceren tussen ontwikkelaars en gewone gebruikers
Ondertussen lijken de opmerkingen van Cronje dat tokens anders zijn dan aandelen, steun te krijgen van anderen binnen de defi-gemeenschap. Een van degenen die het met Cronje eens zijn, is Daniel Dabek wiens organisatie Safex.org in 2015 een token lanceerde dat “wordt gebruikt om lid te worden van een gedecentraliseerde handelscommissie.” Van het kleine bedrag dat aanvankelijk werd opgehaald ($ 50.000), zegt de Dabek dat ze “in de loop van deze jaren zijn geëvolueerd tot een volledig blockchain-netwerk.”
Toch, net als Cronje die een “conflict in de ruimte” ziet, spreekt Dabek ook over de uitdagingen waarmee we te maken krijgen wanneer we proberen een evenwicht te vinden tussen mensen geïnteresseerd krijgen en tools bouwen:
“Het is één ding om de tools te maken, een andere om ze in handen van mensen te geven om sterker te worden.”
Ondertussen gaat Cronje, naast een poging om zijn naam te zuiveren, niet direct in op de meldingen van de aanstaande rechtszaak. In plaats daarvan zegt hij dat hij zal blijven bouwen.

De post Yearn Finance-oprichter geeft sociale actoren de schuld voor rol in de EMN Token Hack verscheen voor het eerst op Bitcoin News.

lars