De maker van Bitcoin versus Bezos: de klim van Satoshi Nakamoto om de nettowaarde van de oprichter van Amazon te overtreffen

Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld, maar als bitcoin op een dag een bepaalde waardering overschrijdt, zal Satoshi Nakamoto de rijkste zijn als hij / zij of zij nog in leven zijn. Tegenwoordig is Satoshi Nakamoto de 157e rijkste persoon ter wereld en het crypto-actief zal zes cijfers moeten overschrijden om het nettovermogen van de oprichter van Amazon te overtreffen.
In 2020 had de oprichter van Amazon maar liefst 175 miljard euro en hij is momenteel de rijkste persoon op aarde. Volgens de real-time miljardairs-tracker, een dataset die de nettowaarde van individuen en families met grote rijkdom meet, bezitten Bernard Arnault en zijn gezin $ 122 miljard.

Deze twee grootste miljardairs worden gevolgd door Bill Gates ($ 118 miljard), Mark Zuckerberg ($ 98 miljard), Elon Musk ($ 93 miljard) en Mukesh Ambani ($ 83 miljard). In de afgelopen twee decennia zijn de rijkste mensen ter wereld regelmatig van positie veranderd en in de toekomst zou de maker van Bitcoin zich bij de mega-elite kunnen aansluiten.
Er wordt geschat dat Satoshi Nakamoto ongeveer 1,1 miljoen BTC ($ 12,45 miljard) in bezit heeft uit de periode waarin de uitvinder het netwerk een kickstart gaf en munten bij de gemeenschap won. Momenteel zou Satoshi, tegen de huidige BTC-wisselkoersen, de 157e rijkste persoon ter wereld zijn, als de beruchte maker nog steeds bestaat.

Dit betekent dat Satoshi rijker is dan de elektronicamiljardair uit China, Wang Laisheng, met zijn 12,4 miljard dollar. Nakamoto is volgens de huidige statistieken ook rijker dan de miljardairs Wang Laichun en Hui Wing Mau.
Om ervoor te zorgen dat Satoshi Nakamoto Jeff Bezos overtreft, zal de crypto-asset zeker zes cijfers moeten overschrijden. Uit berekeningen blijkt dat bitcoin (BTC) boven de $ 160.000 per munt zal moeten stijgen om Satoshi’s rijkdom de huidige Bezos ‘voorraad te laten overstijgen.

Met $ 160k per munt zou Nakamoto in totaal $ 176 miljard aan BTC hebben. Dit houdt geen rekening met de bitcoin cash (BCH) en bitcoinsv (BSV) die Nakamoto ook bezit.
Met $ 11.360 per BTC vandaag, zal het crypto-activum 1308% in waarde moeten winnen om de prijsklasse van $ 160.000 te bereiken. Bovendien, met ongeveer 18,5 miljoen BTC in omloop, zou de marktkapitalisatie ongeveer twee biljoen negenhonderdzestig miljard waard zijn als bitcoin (BTC) $ 160.000 per munt zou zijn.

Het is veilig om te zeggen dat Jeff Bezos meer geld zal verzamelen, aangezien hij in 2020 veel heeft gekapitaliseerd. Zijn toppositie als de rijkste persoon op aarde zal echter niet eeuwig duren en iemand anders zou de plek kunnen innemen. De kans dat de anonieme uitvinder (s) van Bitcoin de eerste plaats innemen als ‘s werelds rijkste is een intrigerende mogelijkheid.
Hoewel Nakamoto ongeveer 156 mensen verwijderd is van Bezos, kan er een dag zijn waarop de twee nettowaarden extreem dichtbij komen en botsen. Dit kan natuurlijk alleen gebeuren als BTC toevallig ballistisch in waarde wordt en enkele van de voorspelde doelen volgt die crypto-armaturen graag voorspellen.

De post Bitcoin’s Creator vs. Bezos: Satoshi Nakamoto‚Äôs Uphill Climb to Surpass the Amazon Founder’s Net Worth verscheen voor het eerst op Bitcoin News.

lars