Shariah-compliance-expert zegt dat cryptocurrencies legitieme goederen zijn

Een shariah-compliance-expert, de huidige voorzitter van de Shariah-adviesraad van de centrale bank van Maleisië en een sharia-bestuurslid bij veel financiële bedrijven, zegt dat cryptocurrency een legitiem product is dat kan worden uitgewisseld.
Naleving van cryptocurrency en sharia
De acceptatie en investeringen van cryptocurrency blijven laag in moslimlanden, omdat mensen nog steeds onzeker zijn over de naleving van de islamitische wetgeving. Op de SCxSC Fintech Conference 2020 vorige week zei Datuk Dr. Mohd Daud Bakar, een expert in sharia-compliance, dat investeerders meer tijd nodig hebben om cryptocurrency te begrijpen vanuit het sharia-perspectief.
Bakar is momenteel de voorzitter van de Shariah-adviesraad bij de centrale bank van Maleisië, de Securities Commission of Malaysia (SC) en de Labuan Financial Services Authorities. Hij is ook lid van de shariah-raad bij een aantal financiële instellingen, waaronder de Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions, Morgan Stanley (Dubai), Bank of London and Middle East (Londen), Noor Islamic Bank (Dubai), Jadwa- Russell Islamic Fund (Saoedi-Arabië) en Salama Islamic Insurance.
In Maleisië heeft de SC Shariah-adviesraad verklaard dat het voor moslims is toegestaan ​​om te investeren in en handel te drijven in cryptocurrencies, inclusief bitcoin, op door de overheid geregistreerde cryptobeurzen.
Bakar legde uit dat cryptocurrency niet als wettig betaalmiddel wordt beschouwd, maar het is een legitiem product dat op de markt kan worden ingewisseld, zolang het niet wordt ondersteund door “ribawi-items”, zoals goud en zilver, meldde de Maleisische reserve. De publicatie citeerde hem als volgt:
Het is een ruilmiddel, en we kunnen mensen er niet van weerhouden goederen als ruilmiddel te gebruiken. Het is net zo goed als het kopen van een e-ticket of goederen op de markt.
“Deze nieuwe ontwikkeling kan zoveel interessante gebieden in Maleisië openen, waarin crypto kan worden beschouwd als investeringsactiva waar mensen kunnen kopen en houden om te verhandelen”, lichtte hij toe.

Bakar voegde eraan toe dat de Securities Commission van Maleisië het ook mogelijk heeft gemaakt voor bedrijven om munten uit te geven als een methode om kapitaal aan te trekken, onder voorbehoud van bepaalde beperkingen door middel van haar fatwa-resolutie.
“Vooruitkijkend, is het potentieel van deze valuta groot, aangezien het wordt geleverd met de groeiende digitale economie van de wereld”, merkte hij op. “We kunnen zelfs vrij gemakkelijk onze eigen stablecoin ontwikkelen, zonder enige moeite door de overheid en de respectievelijke jurisdictie … We kunnen de munt laten ondersteunen door bepaalde grondstoffen, ondernemingen of projecten.”

De expert op het gebied van naleving van de sharia zegt dat cryptocurrencies legitiem zijn, verscheen voor het eerst op Bitcoin News.

lars