Uncategorized

Central Bank of China Pompen 300 miljard yuan in de financiële systeem, Snijdt Lening

De Chinese regering heeft meerdere stappen tot dusver zijn genomen om de economische gevolgen van de coronavirus epidemie, met inbegrip van renteverlagingen en financiële injecties voor miljarden yuan. Hij deed het weer deze week, de uitbreiding van de monetaire versoepeling door de centrale bank. Met de begroting onder druk, maar er zijn aanwijzingen dat Peking kunnen kiezen voor een aantal bezuinigingsmaatregelen later dit jaar in plaats van een grotere fiscale stimulans.
Lees ook: China is Schrobben Cash Toelichting op Stop verspreiding van het virus, zodat de regering Paper Money Will not Kill You
PBOC Cuts rente op leningen voor Lenders
De People’s Bank of China (PBOC) geïnjecteerde 200 miljard yuan (bijna $ 29 miljard) in banksysteem van het land die in het afgelopen jaar is het ervaren van liquiditeitsproblemen. Op maandag werden de aangeboden fondsen als eenjarige leningen op middellange termijn voor Chinese financiële instellingen, volgens Reuters. De centrale bank verlaagde ook de rente op het geld van 3,25% tot 3,15%.
Verder heeft de PBOC voegde nog eens 100 miljard yuan ($ 14 miljard) door middel van zeven dagen reverse repo’s, Bloomberg gemeld. 1000000000000 yuan (meer dan $ 143.000.000.000) van reverse repo’s waren te wijten aan vervalt op de eerste dag van de week, maar in het einde van de maatregelen hebben geleid tot een netto 700 miljard yuan (meer dan $ 100 miljard) terugtrekking uit de markten.

renteverlaging Deze week werd grotendeels verwacht door waarnemers. Een soortgelijke verlaging van de benchmark lening prime rate, dat dient om de prijs van de bedrijven en de huishoudens leningen te bepalen, wordt waarschijnlijk later deze maand volgen. Economen gepolst door Bloomberg verwachten dat de dezelfde 10-basispunt daling van de rente op 1-jarige leningen.
Deze maatregelen komen in het kielzog van begin februari de PBOC aankondiging dat het gaat om 1,2 biljoen yuan (meer dan $ 170 miljard) te besteden aan ondersteuning van de groei van de Chinese economie zwaar getroffen door de coronavirus epidemie. De uitbraak heeft al het leven van meer dan 1.700 mensen in het vasteland van China geclaimd. De fondsen werden gewijd aan de reverse repo operatie gericht op de stabiliteit in de valuta markt te handhaven.
Experts in het rapport geciteerd hebben soortgelijke opvattingen over de laatste interventie geuit. Volgens Zhou Guannan, analist bij Huachuang Securities Co, werd de renteverlaging verwacht en de meegeleverde financiering is relatief klein. Becky Liu, hoofd van China macro-strategie bij Standard Chartered Plc, denkt dat de Chinese centrale bank is niet van plan om front-end tarieven verder te verlagen.
Stimulus via fiscale Alleen doorbrengen niet haalbaar
Peking heeft tot nu toe afgezien van de aankondiging van een aanzienlijke toename van de stimuleringsmaatregelen. Geciteerd door Reuters, de chief economist bij Oprichter Securities, Yan Se, voorspelde dat de PBOC de focus van korte termijn stabilisatie zal verschuiven door middel van grote fonds injecties via reverse repo-transacties, het aanpakken van de middellange tot lange termijn financiering behoeften van de Chinese bedrijven.
Extra fiscale uitgaven en maatregelen om het verbruik te stimuleren blijven op de tafel na China beloofd om haar 2020-doelstellingen voor de economie van vorige week te voldoen, volgens de Zuid-China Morning Post. Lokale overheden zijn naar verluidt toegestaan ​​om meer schuldpapier uit te geven om steun de groei op korte termijn. Corporate belastingverlagingen moeten de lasten voor bedrijven te verlichten.

Dit alles vereist dat de financiering en de Chinese minister van Financiën, Liu Kun, gelooft dat de inspanningen om “onnodige” regering kosten te verlagen en moet worden gedaan om te vullen in de groeiende begrotingstekort. Hij besprak plannen van de regering in een artikel dat onlangs gepubliceerd in Qiushi, een tijdschrift in verband met de Communistische Partij van China. De minister wees erop dat verschillende externe ontwikkelingen de neerwaartse druk op de Chinese economie hebben geïntensiveerd. Op hetzelfde moment, de interne uitdagingen zoals de uitbraak van een virus is de behoefte ontstaan ​​om de fiscale inkomsten te verhogen om de hogere uitgaven te dekken.
In 2019, China introduceerde de grootste belastingen en kosten reductiemaatregelen in haar geschiedenis, de ambtenaar opmerkte, ten belope van meer dan 2 biljoen yuan, of meer dan 2% van het BBP. Deze bezuinigingen zullen het bevorderen van economische groei, maar ook direct de fiscale inkomsten te verminderen. Liu Kun verwacht ook aanhoudende druk om de uitgaven te verhogen, waardoor de regering om de fiscale operaties in een strakke balans te houden. “Onder dergelijke omstandigheden is het niet haalbaar is om alleen een pro-actief fiscaal beleid te voeren door de uitbreiding van de omvang van de fiscale uitgaven”, de minister van Financiën uitgewerkt, wat aangeeft dat Beijing is het onwaarschijnlijk te verbinden tot een groot stimuleringspakket zoals sommige beleggers hadden gehoopt.
Wat zijn uw verwachtingen over China’s fiscaal en monetair beleid in 2020? Deel uw gedachten in de commentaren hieronder.

lars
Bitcoins Koers