Nieuws

Een Brits Ondernemerspaar Verkocht 50 Luxe Flats voor Bitcoin in Dubai

Twee ondernemers uit het Verenigd Koninkrijk – de oprichter van het merk Ultimo lingerie baroness Michelle Mone en haar miljardair partner Douglas Barrowman – hebben 50 luxe appartementen in Dubai verkocht die zij vorig jaar september, volgens een rapport van Business Insider Feb. 10, oorspronkelijk hadden beloofd aan te bieden voor Bitcoin.

De luxe ontwikkeling Aston Plaza en Residences van $325 mln werd in september 2017 in Dubai gelanceerd en zal naar verwachting in 2020 voltooid zijn. Bij de aankondiging van het project beloofden Mone en Barrowman 150 van de 1.300 appartementen te verkopen voor Bitcoins.

In februari waren 50 van die appartementen al verkocht, vertelden de twee ondernemers aan Business Insider. Michelle Mone voegt hieraan toe dat een aantal van de kopers zelfs twee appartementen hebben gekocht, en één persoon kocht er zelfs tien.

Het aanbod in Bitcoin varieert van studio’s die $130.000 per stuk kosten, ongeveer gelijk aan 15,5 Bitcoins, tot tweekamerappartementen voor $380.000 per stuk of, ruwweg, 45 Bitcoins.

Zoals door CNBC vorig september gemeld, heeft het paar oorspronkelijk beloofd om 150 appartementen voor Bitcoin te verkopen, wat de “eerste belangrijke ontwikkeling van deze grootte” om vastgoed te verkopen door middel van een digitale munt. Barrowman voegde eraan toe dat zij nog steeds aanvragen ontvangen, maar dat zij nog geen nieuwe reeks ontwikkelingen hebben gepubliceerd.

lars

Laat een reactie achter

Bitcoins Koers