Azie Regulering

China Censureert Cryptocurrency Advertenties in Zoekmachines en Social Media

De media in Hongkong hebben gemeld dat de belangrijkste zoekmachines en social media netwerken van het land geen betaalde advertenties lijken te presenteren voor producten of bedrijven die geassocieerd zijn met bitcoin en andere cryptocurrencies. Volgens berichten zou de censuur van cryptocurrency-advertenties kunnen dateren uit de aankondiging dat The People’s Bank of China (PBOC) initiële muntaanbiedingen (ICO’ s) in september 2017 zou verbieden.

Chinese Online Media Platformen Bannen Crypto Ads

Een rapport gepubliceerd door Hong Kong gebaseerde media outlet, South China Morning Post, heeft beweerd dat toonaangevende Chinese zoekmachines en social media platforms zijn gestopt met het tonen van gesponsorde berichten en betaalde advertenties met betrekking tot cryptocurrencys.

In het verslag wordt gesteld dat trefwoorden als “bitcoin”,”cryptocurrency” en “ICO” voornamelijk journalistieke inhoud lijken te ontlokken wanneer gezocht wordt op populaire Chinese platforms Baidu en Weibo, terwijl er een schijnbare afwezigheid van gesponsorde inhoud ontstaat. Weibo heeft bevestigd dat het momenteel niet toestaat dat reclame met betrekking tot cryptocurrencies, terwijl Baidu is nog te becommentariëren over de zaak.

Analisten speculeren dat de censuur van cryptoadvertenties kan zijn begonnen na de introductie van het hardhandig optreden van de PBOC tegen ICO’s in september 2017.

Facebook volgt China’s voorbeeld

Het rapport werd gepubliceerd enkele dagen nadat Facebook nieuwe regels introduceerde die “advertenties verbieden die binaire opties, eerste muntenaanbiedingen, of cryptocurrency bevorderen[…]”. Het social media netwerk beschuldigt de genoemde advertenties van “promoties van financiële producten en diensten die vaak geassocieerd worden met misleidende of bedrieglijke promotiepraktijken,” beweren dat “er veel bedrijven zijn die reclame binaire opties, ICO’s en cryptocurrencies zijn die momenteel niet in goed vertrouwen opereren”.

De crypto gemeenschap schijnt grotendeels het nieuwe beleid van Facebook te hebben verwelkomd, met vele bitcoin veteranen die sociale media zien als een advertentiemedium omarmd door Ponzi-schema’s en opportunisten die op de speculatieve hausse rond virtuele valuta’s willen inwisselen zal weinig intentie hebben om robuuste diensten of platforms te leveren.

Wat is uw reactie op de Chinese censuur van advertenties voor producten en diensten met betrekking tot cryptocurrencies? Deel uw gedachten in de commentaren sectie hieronder!

lars

Laat een reactie achter

Bitcoins Koers