Economie Nieuws

PwC accepteert nu ook Bitcoins

Pricewaterthousecooper (PWC), een van de ‘Big Four’ auditing bedrijven heeft aangekondigd bitcoin te accepteren als betalingsmethode in Hong Kong, volgens Wall Street Journal. Het accountancy bedrijf volgt daarmee Deloitte en Ernst & Young (EY), twee andere ‘Big Four’ bedrijven, die al eerder hebben aangekondigd de bitcoin te accepteren in ruil voor financiele dienstverlening.

PwC is bekend als auditing bedrijf die grote multinationals financiele diensten verleent met kantoren over de hele wereld. Het bedrijf is al zeven jaar lang de op een na grootste van de ‘Big Four’ auditing bedrijven in de wereld. Deze week bevestigt PwC in Wall Street Journal dat het kantoor in Hong Kong vanaf nu de bitcoin accepteert als betaling voor het verlenen van consultancy diensten. PwC is al drie jaar lang geinteresseerd in digitale munteenheden en de blokchain technologie. De directeur PwC Azie, Raymund Chao, zegt dat dit een echte ‘milestone’ is foor het bedrijf.

“Het laat ook zien dat de bitcoin een welontwikkelde cryptocurrency aan het worden is aangezien het steeds meer wordt geaccepteerd”, legt Chao uit.

Het bedrijf achtervolgt haar concurrenten Deloitte en EY, die al eerder hadden aangegeven de bitcoin te accepteren als betaalmethode. In het kantoor van Deloitte in Toronto staat zelfs een bitcoin ATM geinstalleerd die het bedrijf voornamelijk gebruikt om aan haar klanten te laten zien. Iliana Oris Valiente, werknemer van Deloitte, vertelde in setpember 2016 al enthousiast dat “het gebruik van de bitcoin essentieel is in het begrijpen van blockchain technologie”. Afgelopen November kondigt ook EY aan de bitcoin te accepteren in Zwitserland en heeft daar ook een ATM geinstalleerd in het hoofdkantoor van Zwitserland. KPMG, het andere ‘Big Four’ bedrijf, heeft nog niet de cryptocurrency opgenomen als betaalmiddel, maar doet wel al veel onderzoek naar de blokchain technolg

lars

Laat een reactie achter

Bitcoins Koers