Nieuws Wetgeving

Poetin wil dat de centrale bank geen onnodige belemmeringen voor cryptocurrencies gaat creëren

De president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, heeft dinsdag een vergadering gehouden om cryptocurrencies te bespreken. Het werd bijgewoond door topregulators, waaronder de gouverneur van de centrale bank, haar plaatsvervanger en de minister van Financiën. Terwijl Poetin de risico’s van cryptocurrencies erkende, benadrukte hij het belang om niet “onnodige belemmeringen op te bouwen” voor nieuwe technologieën.

De president van Rusland, Vladimir Poetin, heeft op dinsdag, volgens de website van het Kremlin, een vergadering gehouden over het gebruik van digitale technologie in financiën en de implementatie van innovatieve financiële instrumenten. De vergadering werd bijgewoond door president Aide Andrei Belousov, minister van Financiën Anton Siluanov, Gouverneur Elvira Nabiullina, Centrale Bank, vice-gouverneur Olga Skorobogatova en CEO Sergei Solonin van Qiwi.

“Vandaag stel ik voor om een ​​onderwerp aan te pakken die niet alleen voor ons land relevant is, niet alleen voor Rusland, maar waarschijnlijk ook relevant voor de rest van de wereld,” zei Poetin aan zijn collega’s. “Ik ben aan het spreken van de invoering van digitale technologie op het financieel, bankgebied en door gebruik te maken van innovatieve financiële instrumenten.”

Voordat de vergadering begon, gaf de president van Rusland een korte introductie over cryptocurrencies. “Zoals bekend, worden virtuele valuta’s, ook wel cryptocurrencies genoemd, al of zeer populair geworden,” begon hij. “In sommige landen worden ze al dan niet wettelijk betaalbaar geworden, evenals een beleggingsactief,” vervolgt Poetin en voegt daaraan toe:

Hij wees toen op een aantal risico’s die verband houden met het gebruik van cryptocurrencies, en verklaarden dat “het gebruik van cryptocurrencies ook ernstige risico’s draagt. Ik ken de positie van de centrale bank; Ik heb dit onderwerp meerdere malen met de gouverneur besproken. ‘Hij heeft uitgebreid uitgewerkt:

Voorts benadrukte Poetin het gebrek aan veiligheid voor cryptocurrencies. “Als het systeem wordt afgebroken of, zoals het trendy is om vandaag te zeggen, als er een bubbel is, zal er geen enkele juridische verantwoordelijkheid voor zijn. Dit is een serieuze kwestie die we in gedachten moeten houden bij het bespreken van dit onderwerp, “beschreef hij.

Maak geen ‘onnodige belemmeringen’

Poetin zegt dat de centrale bank geen onnodige belemmeringen voor Cryptocurrencies zou moeten maken Na de uiteenzetting van de risico’s die hij met cryptocurrencies heeft verbonden, ging Poetin verder op de noodzaak van regelgeving.

Met vermelding van hoeveel landen al werken aan het creëren van een wetgevend kader voor digitale valuta’s, beweert hij dat “we nodig hebben – op basis van internationale ervaring – een regelgevingsklimaat opbouwen die het mogelijk maakt de betrekkingen op dit gebied te codificeren, de belangen van de burgers betrouwbaar te beschermen , bedrijven en de staat en legale garanties bieden voor het gebruik van innovatieve financiële instrumenten. “Daarvoor benadrukte hij:

In juni ontmoette Poetin met Ethereum oprichter Vitalik Buterin en besproken kort de mogelijkheid om Ethereum binnen de Russische regering te gebruiken. De Russische president is een voorstander van nieuwe technologieën. Volgens de eerste vice-premier Igor Shuvalov begrijpt Poetin dat hi-tech en de digitale economie de groeicijfers stimuleren, en voegen eraan toe dat “het niet te veroordelen is om te zeggen dat de president er passend van houdt”. Bekijk de ether koers.

lars

Laat een reactie achter

Bitcoins Koers