Crypto Koers Economie Nieuws

Bitcoin prijs reist de pan uit in Zimbabwe ($7200)

Volgens meerdere onderzoeken schijnt het Afrikaanse land Zimbabwe te lijden onder strenge economische problemen die vergelijkbaar zijn met de inflatie- en valutakrisis in Venezuela. Bovendien reist de vraag naar bitcoin de pan uit en worden bitcoins verkocht voor rond de $6150 op dit moment.

De inwoners van Zimbabwe hebben op dit moment te maken met een economische crisis, aangezien het land een groot voedsel- en brandstoftekort heeft. De nationale munteenheid is praktisch niks waard en de centrale bank van Zimbabwe slokt de reserves van individuele forexmarkten op. Dit zorgt ervoor dat de inwoners van Zimbabwe op zoek gaan naar alternative manieren op waardevaste producten en nu dus ook cryptocurrencies aan te schaffen.

Zo handlet Bitcoinfundi, het enige bitcoin-uitwisselingsbureau van het land, tegen een handelspremie van maarliefst 85%. Eerder deze week bereikte één bitcoin een prijs van $7200 op dit tradingplatform. Op dit moment is de prijs van een bitcoin $6150 op Bitcoinfundi, wat ver boven de gemiddelde huidige prijs van $4200 ligt.

De economische situatie in Zimbabwe is al jarenlang erg verslechterd. Juist ten tijden van economische instabiliteit biedt de bitcoin een stabiele oplossing. Vorig jaar zei Philip Haslam, een econoom uit Zimbabwe, al dat hij gelooft dat Zimbabwe zal profiteren van de bitcoin.

Het voordeel van bitcoin is, dat als je het eenmaal in je eigen land hebt geimporteerd, je geen problemen meer ondervindt van de lokale verslechterende economie die leidt tot een onbetrouwbare valuta.

De economische situatie van Zimbabwe lijkt alleen maar erger te worden aangezien de investeerders in het land zich van de Zimbabwische activa ontdoen. Aangezien het land economisch gezien blijft verslechteren, geloven veel Zimbabwene dat bitcoin het antwoord op hun problemen kan zijn. Op basis van de huidige vraag naar bitcoin in Zimbabwe, hebben ze waarschijnlijk gelijk.

lars

Laat een reactie achter

Bitcoins Koers